hh koeien

gedichtenbundels 2021

De uitgeverij is meer begonnen als een 'ongelukje' van HH-productions. Vanwege persoonlijke relaties is de uitgeverij een spontane activiteit geworden met daarin het gehele œuvre van Margreet van den Heuvel en de pennevruchten van Pier van Damme.

De bundels van Margreet van den Heuvel zijn duidelijk pastoraal van inslag en van oorsprong bedoeld om weg te geven aan bijvoorbeeld zieken of bejaarden. De prijs ligt tegenwoordig zelfs lager dan van een bos bloemen, maar dit geschenk is beter houdbaar en dan het liefst zonder water. Het boekje ’Davi’ is een ontroerende kerst-vertelling voor kinderen en bijzonder geschikt als extraatje bij ’de sinaasappel en de kerstkrans’.

De gedichten van Pier van Damme zijn puur literair en ... Zeeuws. Maar ondanks het Zeeuwse karakter zijn deze gedichten zeer leesbaar voor zowel Hollanders als Belgen. Taal pureren en voorzien van een dubbele woordwaarde zijn de kenmerken voor de poëzie van Pier van Damme.

Bestel onze gedichtenbundels in de webwinkel

Geloof, Hoop en Liefde

geloofhoopliefde bundelAuteur: Mirjam de Ruiter
Illustraties: Adri Burghout

Deze bundel is voor Mirjam (1976) haar eerste bundel met eigen gemaakte gedichten.
De inhoud brengt de titel tot leven, want stuk voor stuk spreken ze van een levende relatie met de Schepper van alle dingen. Gekoppeld aan een bewogenheid met mensen woonachtig in andere delen van diezelfde schepping, kunnen deze gedichten mensen ‘in het hart’ raken.

Adri Burghout (1959) publiceerde al een aantal kinderboeken reeksen en is een bekend en veel gevraagd illustrator. Ook bij deze gedichtenbundel zijn prachtige illustraties toegevoegd die de gedichten onderstrepen.

De schrijfster en illustrator hebben zich beiden laten inspireren door het thema 'Geloof, Hoop en Liefde in Woord en Daad.' en willen op deze manier iets betekenen voor mensen in nood. Zo is de opbrengst van de eerste run gebruikt voor het bouwen van stenen huizen in Bangladesh.

Prijs: € 7,90

ISBN: 978-90-807091-3-3
gebonden, 48 pagina’s

Bestel Geloof, Hoop en Liefde 

Slabberjan

slabberjanPier van Damme (1931-2020),
Zeeuw van geboorte, heeft bijna zijn hele leven buiten de provincie gewoond, maar zijn verbondenheid met- en liefde voor de taal van zijn geboortegrond zijn levenslang gebleven.

Zo kon deze derde bundel gedichten ontstaan. Slabberjan is een oud Walchers spel, dat vooral gespeeld werd rond de kerstdagen en Oud en Nieuw. Welke spelregels precies golden, is niet meer bekend. Maar de fascinerende kreten die erbij geroepen werden, klinken als bezweringsformules waarmee je invloed uit zou kunnen oefenen op de gang van zaken in het leven. Deze bundel sluit aan bij 'Krukels' (1988) en 'Lamsoren en Zeekraal' (1995). De gedichten zijn niet in het Zeeuws dialect geschreven, maar zijn er wel, soms maar met een enkel woord, door beïnvloed.

De namen zijn sleutels tot gevoelens en ervaringen; zij roepen associaties op die moeilijk verwoord kunnen worden. Het resultaat is een typisch Zeeuwse sfeer die ook buiten de provincie herkenbaar moet zijn, maar zeker veel Zeeuwen zal aanspreken.
ISBN 90-801986-9-2 €8,50

Bestel Slabberjan

Dauwdroppels

droppelsDauwdroppels Margreet van den Heuvel (1921-1990) mag eigenlijk geen onbekende meer genoemd worden. In de jaren 70 en 80 vonden haar bundels gretig aftrek bij een gemêleerd publiek in zowel Nederland als België. opnieuw uitgebracht door haar zoon zullen deze dauwdroppels -in een ander jasje- weer verfrissend zijn voor een ieder die ze ontvangt. Ook al leven we nu in een andere eeuw! Een ideaal cadeau om weg te geven en een bijzonder geschenk om te ontvangen.
ISBN 90-801986-1-7 €5,50

Bestel Dauwdroppels

Als ik maar weet

weetDeze bundel van Margreet van den Heuvel is een waardig opvolger van de vorige drie heruitgaven in een nieuwe jas. De gedichten in dit werk spreken van een schijnbaar blind vertrouwen op God. Hoewel geen mens ook maar iets van Gods almacht kan begrijpen, heeft de dichteres geleerd dat 'niets bij geval geschiedt'. Deze bijzondere levenservaring wordt op zeer herkenbare wijze vertolkt. Een aanrader bij uitstek voor wie een bloemetje-met-méérwaarde zoekt.
ISBN 90-801986-4-1 - Uitverkocht

Leven!

levenDeze zevende en laatste bundel van Margreet van den Heuvel laat er geen twijfel over bestaan: het leven heeft pas waarde als we er de oorsprong en het doel van kennen. En omdat het leven zo dicht bij ieder mens staat en de auteur die vertaalslag verstaat, zijn de gedichten zo herkenbaar. Leven! Net als het leven zelf is deze bundel een geschenk met meerwaarde.
ISBN 90-801986-6-8 €5,50

Bestel Leven!

Kerstvertellingen Davi

daviDit ontroerende verhaal over Davi is al bij velen bekend, maar was toch nog nooit eerder in officiele druk verschenen. Dat bleek een succes, want inmiddels is de vijfde druk verschenen!

Deze kerstvertelling is, hoewel al vrij oud, toch zeer actueel. Davi wordt gepest: op school, op straat en zelfs thuis is hij niet veilig voor een pak slaag. Waarom? Omdat hij 'maar' een jood is? Omdat hij een pet moet dragen? Of gaat het dieper?
Davi ontdekt dat er Eén is die hem wèl accepteert zoals hij is en dat hij daar ook veilig is.

Voor jongens en meisjes tot 11 jaar.
ISBN 90-801986-5-X €2,50

Bestel Davi

Er is een naam gevallen

naam-gevallen-omslagEen naam is belangrijk.
Een naam is persoonlijk.
Een naam zegt ook iets.

Namen van dorpen hebben vaak een rijke geschiedenis, ze zijn gerijpt door de eeuwen heen en de kunst is dan om dàt verstaan. Te begrijpen.

Pier van Damme (1931-2020), Zeeuw van geboorte, heeft bijna zijn hele leven buiten de provincie gewoond, maar zijn verbondenheid met en liefde voor de taal van zijn geboortegrond zijn levenslang gebleven. Taal pureren en voorzien van een dubbele woordwaarde zijn kenmerkend voor de poëzie van Pier van Damme.

Prijs: € 9,90

ISBN: 978-90-807091-2-6
gebonden, 56 pagina’s

Bestel Er is een naam gevallen

Stille zijn...

Stille zijnStille zijn... Hoewel veranderd van uiterlijk is deze tweede bundel van Margreet van den Heuvel qua inhoud hetzelfde gebleven als de succesvolle versie uit de zeventiger en tachtiger jaren uit de afgelopen eeuw. De bundel getuigt niet alleen van de stille omgang met God die wij zo nodig hebben, ook de problemen en ergernissen van ieder mens worden haarfijn en herkenbaar uitgedrukt. Kortom, een bundel die (ook als geschenk) bij velen de troost en bemoediging brengt die we allemaal wel eens nodig hebben.
ISBN 90-801986-2-5 €5,50

Bestel Stille Zijn

Ontmoeting

ontmoetingDeze bundel van Margreet van den Heuvel is alweer de derde in de reeks van herdrukken die van haar hand zijn verschenen. Zonder zweverig of betweterig te zijn voert de dichteres de lezer mee op reis door het leven van alledag. Kleine dagelijkse ontmoetingen kunnen in het licht van God een rijke bron van vertroosting en bemoediging worden. Daarom is deze bundel bij uitstek geschikt voor een ieder die wel eens meer vragen dan antwoorden heeft.
ISBN 90-801986-3-3 - Uitverkocht

Van Licht en Schaduw

LichtSchaduwDit is alweer de vijfde bundel in de reeks heruitgaven van Margreet van den Heuvel (1921-1990). Net als de vorige bundels vertolkt de dichteres weer veel diep-emotionele dingen op een herkenbare wijze. Soms zelfs de schaduwkant van onze zwakke menselijke natuur. Het 'leuke' van schaduw is dat we het Licht beter zien en ons ook daarnaar zullen uitstrekken. Daarom gaat het in deze bundel in wezen wellicht meer over Licht als over schaduw.
ISBN 90-801986-8-4 €5,50

Bestel Van Licht en Schaduw

In Zijn handen

HandenMet deze zesde bundel van Margreet van den Heuvel in de reeks uitgaven in een nieuw jasje, zijn we bijna aan het einde van de reeks van zeven. De titel van deze bundel geeft de geborgenheid aan die een mens mag ervaren als hij of zij zich toevertrouwt aan God. De gedichten spreken echter niet van een zorgeloos leventje. Toch is dat het grote geheim van wandelen met God: hoe het leven ook schudt en trekt, in Zijn handen zijn we veilig.
ISBN 90-801986-7-6 €5,50

Bestel In Zijn handen